top of page

MONITORING

Als je tijd, geld en energie steekt in verduurzaming wilt je natuurlijk weten welk effect je teweeg brengt. Als BASE kunnen we dit voor jou in beeld brengen. We tonen welke ecosysteemdiensten er lokaal worden aangeboden en welk effect jouw acties hierop hebben. Samen maken we jouw positieve invloed inzichtelijk. Met deze inzichten kun je anderen weer inspireren of je investering onderbouwen.

Hoe doen we dat?

De eerste stap in het inzichtelijk maken van de effecten is het verzamelen van data. Door te meten, weten we de status van de ecosysteemdiensten zoals klimaat-en waterregulatie. We kwantificeren de ecosysteemdiensten aan de hand van de onderstaande indicatoren:

Installeren meetsystemen - okt 2019 (4).

We gebruiken hiervoor reeds bestaande technologieën en werken samen met diverse partners.

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe/andere methodes om (meer) facetten van de  ecosysteemdiensten

te kunnen kwantificeren. 

 

Inspireren
Het meetbaar maken van de effecten van onze acties maakt de ecosysteemdiensten meer tastbaar en zorgt ervoor dat wij onze invloed beter gaan begrijpen. Dit is iets wat wij van  maatschappelijk belang vinden. “Meten is weten” en stelt ons in staat om steeds beter te kunnen gaan sturen op herstel en behoud van een veerkrachtig ecosysteem op aarde. 

Deze vorm van inspiratie in interactie met groen, in eigen werkomgeving, draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers.

We kunnen de data die we verzamelen visueel vertalen naar aantrekkelijke infographics, laagdrempelige (strip)tekeningen en andere informatiedragers. Daarmee kun jij jouw impact delen met de wereld.

WhatsApp Image 2020-10-07 at 16.43.52.jp
bottom of page